Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 7 vindt rijden onder invloed oké

Ze beseffen dat het fout is, maar toch vindt één op de zeven Belgen het oké om achter het stuur te kruipen als hij of zij te veel gedronken heeft. Tenminste, als de autorit ‘s nachts is of als het om een kleine afstand gaat. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 landgenoten.

29 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Dat is dan ook die ene die dronken gaat rijden misschien? Als het 0 op 7 zou zijn, dan gebeurde dronken rijden ook niet? Tsss......en het zijn dan nog altijd 6 op 7 die het niet oké vinden...ik pleit voor eigen verantwoordelijkheid en behoud van keuze, níet voor opgelegd verbod vd overheid en nultolerantie alsof wij kleuters zijn.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    1 op 7 rijdt dan ook dronken met de auto.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Voor mij is het overdreven. Er worden zovele mensen doodgereden door nuchtere mensen. Zwaardere straffen voor iedereen, zonder toepassing van de wet van Lejeune.
  • hedwig huygens

    5 jaar geleden
    mijnheer Andre Geyskens een dronken fietser reed een voetganger aan welke werd verrast ,het evenwicht verloor en viel met het hoofd tegen een marmeren boordsteen,resultaat schedelbreuk met gevolg overlijden
  • Eddy verhaeven

    5 jaar geleden
    De enige juiste wet zou 0.00 moeten zijn , dan kan er onmogelijk nog een betwisting zijn . Maar die wet durven de heren niet maken .