De Touch ID-functie op de iPhone 5S.
Volledig scherm
De Touch ID-functie op de iPhone 5S. © REUTERS

Gebruiken we binnenkort ook Touch ID van iPhone om auto te starten?

Gaan we binnenkort onze auto ontgrendelen en opstarten zoals we bij onze iPhone doen? Uit een net gepubliceerd patent blijkt alvast dat techgigant Apple het beveiligingssysteem ook voor auto’s wil gebruiken. De toepassing van Touch ID en Face ID zou veel veiliger en effectiever zijn dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen.

3 reacties

  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Zijn we al zo lui geworden dat we zelfs geen sleutel meer kunnen gebruiken ? Op den duur kan je heel de dag doorkomen al liggend. De technologie doet alles voor je.
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Klinkt mooi maar wie wil dat allemaal nog betalen? Wat betreft keyless starten, is er een simpele oplossing.Plaats een on/off schakelaar op de sleutel, zodat je die s'avonds kan afzetten om diefstallen te vermijden en dat je niet moet prutsen met metalen dozen om een kooi van Faraday te crieeren. Ik moet het alvast niet allemaal hebben. Al die snufjes verklaren het succes van Dacia, omdat zij die niet hebben en veel mensen dat niet willen allemaal.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Een gewoon contactsleuteltje is te gemakkelijk zeker..één draai /of druk op de startknop en je bent weg. Met die Apple app te veel gedoe...en dan moeten partner en kinderen elk nog eenzelfde identificatieprocedure op auto en hun GSM installeren en wat als je je GSM verliest, gestolen wordt, batterij plat is...te voet gaan? Gewoon contactsleuteltje doorgeven is toch makkelijker. Appel en consorten hebben met en in m'n wagen niks te zoeken...