Herman Van Rompuy was van 2010 tot 2014 voorzitter van de Europese Raad.
Volledig scherm
Herman Van Rompuy was van 2010 tot 2014 voorzitter van de Europese Raad. © EPA

Herman Van Rompuy ontkent rol als brexitbemiddelaar: “Ik houd me daar niet meer mee bezig”

Ex-premier en voormalig Europees president Herman Van Rompuy ontkent dat hij door de Britse premier Theresa May is aangezocht om te proberen de impasse rond de brexit te doorbreken. “Niets van aan”, zo laat hij aan Belga weten.

42 reacties

  • peter destoop

    5 jaar geleden
    oude liefde roest niet zeggen ze. Zou een "schoon" koppel zijn .......
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Dat zijn de Belgen .We hadden nu eens een bekwame en integere politicus ,maar afbreken is de gemakkelijkste manier om te tonen dat je geen respect kan op brengen.
  • Roger Willems

    5 jaar geleden
    Dat ze Nigel Farage den Brexit maar laten oplossen, die was toch de aanstoker voor dat referendum en dolblij met de uitslag! Een plaatsje als douanier aan de grens met Noord-Ierland zou niet misstaan voor hem.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Van Rompuy is oud en wijs genoeg hij niet meer kan dan zijn gedacht zeggen en daarom ontkent hij. Het is gewoon de verdeeldheid in het Britse parlement waarover het gaat . Zolang deze kampen allemaal op hun standpunt blijven zal er geen akkoord komen. Er zal een deel van die parlementairen hun standpunten moeten milderen. Hier heeft Europa niets mee te maken als Europa nu nog iets toegeeft zijn de Britten de minst verliezenden.
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Die Engelsen kennen de tsjeven blijkbaar nog niet: ze zouden hun moeder verkopen voor een postje, hun kinderen voor in de regering te geraken en hun vrouw om de vastgeroeste standvastigheid van de haan op de kerktoren op te lossen. Dat ze maar oppassen of binnen 20 jaar zitten ze nog in de EU, want die familie verkoopt u zonder blozen een ezel voor een koerspaard.