Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Meisje (14) dat uit schoolraam sprong gepest omdat ze te mager was: expert waarschuwt voor de gevaren van thinshaming

Gisteren sprong een 14-jarig meisje tijdens de wiskundeles in het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe uit het raam van een klaslokaal. “Ze werd gepest omdat ze te mager was en huilde af en toe op school”, vertelt een medeleerling. Wij gingen praten met klinisch psycholoog-psychotherapeut en praktijkhoudster van het Centrum voor Eetstoornissen Sophie Pollock.

6 reacties

  • Evy Marchal

    4 jaar geleden
    Super herkenbaar helaas.
  • Elsie Gosse

    5 jaar geleden
    Pesters hebben zelf een enorm probleem gezien ze een ander altijd moeten kwetsen. De school, de ouders van pesters en de pesters zelf moeten daadwerkelijk iets aan het pestgedrag doen en de oorzaak van dat pesten achterhalen, desnoods met de hulp van een gespecialiseerd iemand. Scholen moeten stoppen met struisvogelpolitiek en victim blaming.
  • Aloïs Van Oevelen

    5 jaar geleden
    Triestig van die pestkoppen. Jaloers omdat ze later een slanke vrouw zal zijn, als twintiger maar ook later in haar leven wanneer haar leeftijdgenoten al tien kilo verdikt zijn? Haar slankheid is iets dat mannen zal aantrekken als magneten.
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Je bent veel mooier dan al die dikke personen. Slank zijn is iets waar ze allemaal jaloers op zijn, je zal een mooie vrouw worden!
  • Thomas Vervoort

    5 jaar geleden
    Thinshaming, fatshaming... Gewoon de gevaren van pesten. Pesten draait gewoon om wat er anders is aan een persoon. In welke zin dan ook. Dik of dun, zelfs als dat niet was zouden ze wel iets vinden. Het probleem is pesten en de mensen die hun kinderen niet goed opvoeden.