De Turkse president Recep Erdogan
Volledig scherm
De Turkse president Recep Erdogan © EPA

Turkije veroordeelde sinds mislukte staatsgreep meer dan 3.000 burgers: “Willekeur” menen opposanten

Het Turkse parket vaardigde nogmaals aanhoudingsbevelen uit, ditmaal tegen 1.112 mensen. De beschuldigden zouden allemaal veronderstelde banden hebben Fettullah Gülen, een invloedrijke islamitische denker en volgens Erdogan de verantwoordelijke voor de mislukte staatsgreep in 2016.

4 reacties

  • Ufuk Sanane

    5 jaar geleden
    Mensen geloof me,zelfs de meest anti-Erdogan gestelde mensen zijn voor de vervolgingen van Gulenisten... Wat jullie over het hoofd zien,is dat die zelfde Erdogan met Gulen 10 jaar de progesieven bestrijdde en het land met zijn instanties geheel aan de Gulenisten toevertrouwde en daaruitvloeiende kwam de coup van Gulengezinde militairen omdat ze onderling (Erdogan-Gulen) ruzie kregen..
  • Kerem Yilmazer

    5 jaar geleden
    Waar waren de westerse media toen er hoge millitaire functonarisen werden opgepakt voor 2013? Aja juist da was gedaan door de Gulenisten toen ze nog goed bevriend waren met Erdogan en ja toen Erdogan ook graag gezien werd hier. Nu dat er eindelijk iets gedaan word aan Gulen hoor ik westerse media plots wel en dit verminderd hun geloofwaardigheid bij mij.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Erdo was vroeger zeer goed bevriend met Gulen. Dus oppakken en opsluiten.
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    En wij hebben daar bewijzen van? Ik denk wel dat het heel gemakkelijk is om iemand aan te houden die jarenlang belde en sms'te met de organisators van de staatsgreep.Turkije is het enige stabiele land in heel het regio, misschien moet Europa eens dankbaar zijn dat dat geen losgebarsten hel/open poort naar Europa is.