Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Europese lidstaten halen neus op voor duurzame pesticiden

De Europese lidstaten boeken onvoldoende vooruitgang bij het omzetten van de richtlijn duurzaam pesticidengebruik. Dat zegt het Europees Parlement in een nieuw rapport, waarin het zich zorgen maakt over feit dat er maar niet ingezet wordt op niet-chemische alternatieven. Het rapport komt er net nu een nieuwe, grootschalige analyse waarschuwt voor het verdwijnen van alle insecten.

6 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Probleem is dat je met pure bio landbouw niet de hele wereld kan voeden. Dan heb je gemiddeld 20% meer landbouwgrond nodig en dat verschil neemt alleen maar toe door nieuwe rassen die véél meer opbrengen, maar ook veel meer (kunst)mest nodig hebben en meer pesticiden. Een keuze tussen betaalbaar en minder pesticiden (binnen de perken) is voor vele mensen vlug gemaakt...
  • Lode Everaerts

    5 jaar geleden
    Bijensterfte komt vooral door de varoamijt ipv pesticiden die hier nog van toepassing zijn. Graag u beter informeren. Benieuwd of de consument terug akkoord gaat met appels en peren met vlekken, ruwe schil enz... Wat met het ingevoerd fruit waar in die landen producten gebruikt worden die hier al 20-30 jaar verboden zijn???
  • Paul De Clercq

    5 jaar geleden
    In 2018 zijn 27 van mijn 30 bijenkolonien gestorven,niettenstaande ze goed verzorgd waren
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Schande. Onze politici zijn marionetten van hun zuilen en van de verschillende lobbys. De burger, de kiezer, is niet meer dan een vod voor de traditionele partijen.
  • Jos De Wever

    5 jaar geleden
    Een pesticide-tax lijkt mij hier evenzeer de oplossing.De planeet en de insecten redden doordat iedereen zijn steentje bijdraagt.Zoiets als een globale Europese klimaat- en pesticide tax.