België strandt in achtste finale op het WK alpijnse ski tegen Zwitserland, dat goud verovert

Op het WK alpijnse ski in het Zweedse Are is de Belgische ploeg dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde (achtste finale) van de teamcompetitie. Zwitserland was met 4-0 te sterk en stoomde daarna door naar goud.

In de eerste slalomwedstrijd moest Kim Vanreusel maar nipt de duimen leggen voor Aline Danioth. Die was acht honderdsten sneller (26.08 tegen 26.16). Daarna haalde Tom Verbeke de finish niet in zijn slalom tegen Ramon Zenhaeusern.

Marjolein Decroix bleek in de derde race niet opgewassen tegen Wendy Holdener (25.29), die 2.37 sneller was. Dries Van den Broecke kon de eer niet redden tegen Daniel Yule. Hij kwam net als Tom Verbeke ten val.

Zwitserland schakelde na België ook Zweden en Duitsland uit. In de finale waren de Zwitsers te sterk voor Oostenrijk. Na vier duels stond het 2-2 maar Zwitserland won goud op basis van een snellere tijd. Italië won de strijd om brons tegen Duitsland met 3-1. Op de erelijst is Zwitserland de opvolger van Frankrijk, winnaar in 2017 in Sankt Moritz.