ANP
Volledig scherm
© ANP

België bij slechtste leerlingen in Europese klas hernieuwbare energie

Ons land zit in de staart van het Europese peloton als het op hernieuwbare energie aankomt. In 2017 was in doorsnee 17,5 procent van de verbruikte energie in de Europese Unie afkomstig van hernieuwbare bronnen. In België was dat maar 9,1 procent, terwijl de 2020-doelstelling op 13 procent ligt, zo meldt de Europese statistiekdienst Eurostat. De Scandinavische landen scoren het best.

27 reacties

  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Het volk betaalt zich blauw. En steeds, bij eender welke evaluatie, staan we achteraan. Wat deden en doen Belgische regeringen ?
  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    10 000 WP voor 17000 euro produceert per jaar +/-10 000 kwh a 0,25eur/kwh is 2500 euro per jaar. Afgeschreven op 6,8 jaar. Iedereen met een beetje gezond verstand zou panelen leggen, was het niet dat de Vlaamse overheid de hernieuwbare energie tegenwerkt met hun prosumententarief en slimme meter!. De overheid moet niet investeren en moet de burger NIETS kosten als jullie STOPPEN MET TEGENWERKEN!
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Jurgen Depoorter, u vergeet een klein detail: waar gaat u het geld (minstens 100 miljard) halen?
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    nogal logisch, voor elke windmolen is er wel een comité tegen. Er moeten windmolens komen maar niet MIJN zicht belemmeren en niet in MIJN achtertuin . NYMBY is een Belgische ziekte zonder medicijn op dit moment, spijtig. Indien je dat uitvindt, ben je op slag multimiljonair
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Denemarken (als "Scandinavisch land) en zowat de "grootte" van België heeft geen stuwmeren...maar scoort toch goed...resultaat aan een al voor decennia begonnen beleid..dat uitiendelijk ook banen oplevert. België wordt getypeerd door een decennialang non-beleid, afgeremd door de gemeentebesturen die allemaal hun handjes openhouden als bestuurder bij een energieleverancier en waar elke verandering mogelijk inkomensverlies betekent..