Het gebouw van het Amerikaanse Treasury Department, het ministerie van Financiën, in Washington.
Volledig scherm
Het gebouw van het Amerikaanse Treasury Department, het ministerie van Financiën, in Washington. © AP

Amerikaanse staatsschuld loopt op tot 22 biljoen dollar

In de Verenigde Staten heeft de overheidsschuld dinsdag lokale tijd 22 biljoen dollar bereikt, een nieuw record. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Financiën.

17 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Luc en Johan onder elke president zijn er schulden gemaakt. Zoals er in alle landen schulden word gemaakt. Wel raar dat hier naar de huidige regering word gekeken voor wat fout gaat en jullie daar naar de voorgaande gaan kijken. We zijn 2 jaar verder onder Trump en ze is nu bereikt dus Trump maakt ook schulden.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Roger, Jouw berekening klopt niet helemaal voor. 22 biljoen (met 12 nullen) gedeeld door 325,7 miljoen inwoners = 67546$ of 59700€ per inwoner. België met een staatsschuld van 456 miljard gedeeld door het aantal inwoners = iets meer dan 40000€ per inwoner. Maar ok, als we naar de grootte van het land kijken in verhouding met dat van ons, tja, dan zijn wij toch echt wel de pineut.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    De amerikaanse staatsschuld is onder Obama verdrievoudigd en allemaal om dure projecten te financieren die niks opgebracht hebben.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    obama heeft het geld opgemaakt en trump krijgt de schuld
  • Per Bloem

    5 jaar geleden
    Met dit bedrag leeft iedereen op de wereld in weelde Maar geld uitgeven wat je niet hebt of bezit en van iemand anders is het mooiste wat er is