Zoektocht naar vermiste man (41) aan beruchte ‘grot van Ali Baba’ levert niets op

© jvi

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op het terrein van de doktersvilla die eind vorig jaar nationale bekendheid verwierf als ‘grot van Ali Baba’ zocht de politie en civiele bescherming dinsdag naar de vermiste Mohamed Harrouchy (foto).

Joost Van Liefferinge

De buurtbewoners van het intussen beruchte huis langs de Lenniksebaan moeten gisterenochtend eens diep gezucht hebben toen de politie en civiele bescherming er neerstreken. De buurt had al enkele weken eindelijk weer wat rust nadat het huis eind vorig jaar een ‘bedevaartsoord’ geworden was van vooral Brusselse jongeren die allen op basis van dezelfde stadslegende afzakten naar Itterbeek. Er zouden zich volgens het verhaal in de woning kostbare schatten bevinden die voor het grijpen lagen, wat het huis de toepasselijke bijnaam ‘grot van Ali Baba’ opleverde.

Rust van korte duur

Het verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje en de situatie liep na enkele weken zo hard uit de hand dat de politie dag en nacht voor de deur kampeerde en op sommige nachten tientallen jongeren kon oppakken. De rust keerde uiteindelijk terug toen de woning werd leeggehaald en dichtgetimmerd.

Maar die rust was van korte duur. Speurders moeten een link of aanwijzing gevonden hebben tussen de woning en de verdwijning van de 41-jarige Mohamed Harrouchy. De man werd het laatst gezien op 9 december van vorig jaar in Schaarbeek. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem en zijn wagen, een zwarte Mercedes C200.

Op vraag van de politie voerde de civiele bescherming gisteren een grondige zoeking uit op het terrein. Dat gebeurde in aanwezigheid van een lid van het Disaster Victim Identification Team (DVI) van de federale politie. De nadruk lag in de voormiddag op het onderzoeken en leegtrekken van twee waterputten en een vijvertje. Later op de dag werden graafwerken uitgevoerd.

Geen lichaam gevonden

Een lichaam zou volgens onze bronnen niet zijn aangetroffen. Wel enkele kattenschedels. Of er in het kader van de verdwijningszaak andere bruikbare objecten zijn gevonden in of rond de woonst, is niet duidelijk. Verder blijft het voorlopig onduidelijk welke aanwijzing of tip de speurders naar de villa leidde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen