Als je veel tv kijkt, is het een goed idee om bij de aankoop van een nieuw toestel op het stroomverbruik  te letten.
Volledig scherm
Als je veel tv kijkt, is het een goed idee om bij de aankoop van een nieuw toestel op het stroomverbruik te letten. © Shutterstock

Deze televisies hebben het laagste stroomverbruik

MultimediaStaat de tv best wel veel aan bij jouw gezin? Dan is het niet onverstandig om je stroomverbruik in de gaten te houden; sommige tv’s slurpen immers bijzonder veel energie. De volgende kwaliteitstoestellen scoren ook uitstekend op het vlak van zuinigheid.

7 reacties

  • Gravis Frederic

    5 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, maar de TV’s dat hier getest werden zijn niet meer verkrijgbaar. Zijn modellen van 2017. ;-)
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    Denken jullie echt dat er mensen zijn die dat interesseert? Zelf zij die mee doen aan die marsen interesseert dat geen bal.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Wacht effe, we gaan toch niet onze goed werkende televisie bij het afval zetten omdat het politiek correct is 'energiezuinig' te zijn?
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Mijn TV is een Sony met een A++ 84Watt/uur, diameter meer dan 120 cm. Een Samsung verbruikt dubbel zo veel. scheelt heel wat op energieverbruik. Plaats ook LED lampen geven dubbel zoveel licht voor de 1/2 van de energiekost....
  • Wim Offermans

    5 jaar geleden
    De oude lampen tv's verbruikten 400 watt en meer voor een schermpje van 32" Natuurlijk kan men de helderheid dimmen en zakt het verbruik ook. Anderzijds wie wil nu gaan prutsen aan zijn schitterend LG Oled scherm om 5 watt te besparen.