Het  IS-kalifaat is nog maar een paar dorpen groot, maar waar is IS-leider al-Baghdadi gebleven? Hij zou zich in sportkleding en zonder telefoons door het grensgebied van Syrië en Irak begeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het IS-kalifaat is nog maar een paar dorpen groot, maar waar is IS-leider al-Baghdadi gebleven? Hij zou zich in sportkleding en zonder telefoons door het grensgebied van Syrië en Irak begeven. © Mark Reijntjens


Zijn kalifaat is weg, maar waar is IS-leider al-Baghdadi gebleven?

Het laatste bolwerk van IS in Syrië is bijna veroverd. De grote vraag is: waar is de leider van het kalifaat gebleven? Abu Bakr al-Baghdadi, de meest gezochte man ter wereld, doet er alles aan om onder de radar te blijven.

8 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Bestaat deze man wel echt dat zou de vraag moeten zijn
  • Maria De Vuyst

    5 jaar geleden
    Baghdadi kwam om tijdens de herovering van Raqqah door een Russische drone die er een raketaanval uitvoerde, toen de Russen wisten dat er hoog IS-overleg was om het voorstel van de YPG en CIA om IS te laten verplaatsen naar het zuidoostelijk Syrisch grensgebied om daar de toen oprukkende Iraanse troepen tegen te houden. Maar dat kan de VS uiteraard niet melden he. Poetin berichtte dat toen wel.
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Het kalifaat is misschien wel weg, maar of dat IS de wereld uit is blijft zeer de vraag. Ik denk dat op termijn ze nog veel erger voor de dag zullen komen dan het al is geweest.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Waar zit hij? Wat men van een lafaard mag verwachten, hij heeft als eerste het zinkend schip verlaten!(normaal blijft de kapitein tot laatst)
  • Erik Van Bever

    5 jaar geleden
    Waarschijnlijk bij ons België, want hij heeft asiel aangevraagd