Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

4 redenen om minstens 1 keer per week voor plantaardig te kiezen

De stap naar een vegetarisch of veganistisch bestaan is voor de meesten onder ons nog een stap te ver. Toch heeft bijna de helft van alle Belgen zijn vleesconsumptie het laatste jaar verminderd en staat de meerderheid ervoor open om minstens 1 x per week volledig plantaardig te eten*. Wij sommen de belangrijkste redenen op om flexitariër te worden. 

4 reacties

  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    50 jaar terug begon de margarine-lobby de consument een afkeer van boter en eieren aan te praten, vandaag tracht de veggie-industrie de consument een vleesafkeer aan te praten, uit eigen financieel belang!
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Ik eet waar ik die dag zin in heb. Zonder me te houden aan allerhande dwaze zelfopgelegde regeltjes. Soms dus een côte à l'os, soms een slaatje. Of een lekkere spaghetti, een ovenschotel, friet stoofvlees en ga zo maar verder.
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    Ik eet ook vegetarisch, naast mijn vlees! We zijn toch geen herkauwers??
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Uit onderzoek blijkt wel dat volledig vegetarisch eten, of zeker veganistisch eten, slecht is voor de gezondheid. We eten doorgaans teveel vlees, maar geen vlees eten is een dwaze miskenning van onze natuur: we zijn nu eenmaal omnivoren.