Proces rond fatale studentendoop wordt verplaatst naar Limburg nadat bleek dat zoon van rechter aanwezig was bij de feiten

Het proces rond de fatale studentendoop in Vorselaar wordt verplaatst naar Limburg. Dat maakte het Antwerpse parket woensdag bekend. Bij die doop van studentenclub Reuzegom kwam Sanda Dia (20) om het leven.

jtp

Twee andere schachten, een 19-jarige uit Hove en een 20-jarige uit Zandhoven, raakten ook gewond. Het parket Antwerpen (afdeling Turnhout) had een onderzoeksrechter gevorderd. “De feiten werden gekwalificeerd als onopzettelijke doding, onterende behandeling en het toebrengen van schadelijke stoffen”, zo laat het parket weten.

Het parket legde in december een verzoekschrift neer bij het Hof van Cassatie om het gerechtelijk onderzoek te verplaatsen naar een andere rechtbank. Er was namelijk aan het licht gekomen dat de zoon van een rechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen aanwezig was op de doop. De jongeman was lid van het presidium van de omstreden studentenclub.

“Het Hof van Cassatie heeft het verzoek gegrond verklaard, onttrekt de zaak aan de rechtbank van eerste aanleg Antwerpen en verwijst ze naar de rechtbank van eerste aanleg Limburg”, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer