De Marsrover Opportunity.
Volledig scherm
De Marsrover Opportunity. © AP

NASA trekt na vijftien jaar definitief stekker uit Marsrobot Opportunity

Hij hield het bijna zestig keer langer uit dan verwacht, maar vandaag wordt er na vijftien jaar toch afscheid van hem genomen: de Marsrobot Opportunity zal dan aan zijn einde komen op de planeet Mars. Het hoogtechnologische wagentje kwam acht maanden geleden in een zware stofstorm terecht en geeft sindsdien geen teken van leven meer.

20 reacties

  • FRANK ANCKAERT

    5 jaar geleden
    ONGELOOFLIJKE PRESTATIE !!!!
  • Lars Vanderlinde

    5 jaar geleden
    IRIS Roman, de bedoeling van deze rover was dan ook gewoon om de oppervlakte van mars te onderzoeken, stalen onderzoeken enz. Helemaal niet de bedoeling om er een marathon van te maken. We kunnen ten minste blij zijn dat ze ten minste daar zijn geraakt
  • Iris Roman

    5 jaar geleden
    Heuh? 45 km op 15 jaar! ... 8,2 m per dag gemiddeld? En de bedoeling was dat hij het maar 3 maanden zou uithouden : dus de verwachting was dat die een 730 m zou afleggen om dan de geest te geven. Verre van een 'marstempo'.
  • Jacques de backer

    5 jaar geleden
    Nagel op de kop Ludo - zou het niet beter kunnen gezegd hebben. We zijn eergister gaan wandelen op een "groen"-pad en blikjes/flessen geteld. Na een 5-tal kilometer zijn we er mee gestopt - we zaten aan enkele honderden. Dat de groene heilprofeten zich onder andere hiermee bezig houden.
  • Jacques de backer

    5 jaar geleden
    De klagers en "zagers" wonen ook in een door mensen gebouwd optrekje en dat is ook vervuiling van de meer dan overbevolkte aardkloot of niet soms ??? Helemaal niet uitgesloten dat binnen "afzienbare" tijd kan geëmigreerd worden naar een buurt in de ruimte. Staat er dan zo'n mensen-toestelletje uit de 20ste eeuw, dan zal dat worden aanzien als antiek.