© hbvl

Mannen die taxichauffeur (58) in elkaar sloegen opgepakt

In Brussel zijn twee mannen aangehouden op verdenking van de gewelddadige overval op de 53-jarige taxichauffeur Raphael Spapen. De twee daders, 24 en 25 jaar oud, zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Een derde verdachte wordt nog opgespoord.

MoLa, NVdB, tg

De feiten dateren van 12 augustus. Raphael Spapen reed naar Bilzen om kort na middernacht een klant op te pikken aan de Sint-Lambertuslaan in Bilzen. Toen hij de klant in Brussel had afgezet, sloegen twee mannen de taxichauffeur in elkaar en gingen ze aan de haal met geld en een gps.

Maar liefst 42 titaniumplaatjes en 106 vijsjes waren nodig om het gezicht van de chauffeur van de Hasseltse taxifirma Axi Taxi te reconstrueren. De 58-jarige man werd zo zwaar geslagen en gestapt dat zowat alles in zijn gezicht gebroken was. Van zijn kin tot zijn oogkassen. Het is volgens de politie waarschijnlijk een geluk geweest dat een getuige opdaagde, anders hadden ze hem misschien doodgeschopt. En dat allemaal voor 300 euro en een draagbaar gps-toestel.

Een van de verdachten werd vorige week donderdag ingerekend tijdens een routinecontrole. De tweede verdachte, de klant van de taxichauffeur, nadat hij op de trein in Aalst betrapt werd op het roken van een joint en zich agressief gedroeg tegenover de treinbegeleider. De verdachten zijn 24 en 25 jaar oud. Een derde verdachte wordt nog opgespoord.

“Donderdag gaan we naar Brussel waar Raphael de twee formeel moet herkennen. Maar er is volgens de politie geen twijfel mogelijk”, zegt Peter Lemmens van taxibedrijf Axi Taxi in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER