Dodelijke studentendoop: onderzoek verhuist omdat rechter familie is van lid Reuzegom

© rr

Het gerechtelijk onderzoek naar de dood van een 20-jarige jongeman tijdens een doop van de studentenclub Reuzegom verhuist van Antwerpen naar Limburg. In de loop van het onderzoek bleek dat er een familiale band bestaat tussen een lid van de club en een rechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen.

De feiten dateren van de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 december. Het slachtoffer, Sanda Dia uit Edegem, kwam om in Vorselaar tijdens een buitenactiviteit van de club van Antwerpse studenten aan de KU Leuven. Dia moest samen met twee medestudenten allerlei opdrachten uitvoeren en zou onder meer een grote hoeveelheid visolie hebben moeten opdrinken. De studenten raakten onderkoeld en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Sanda Dia overleefde het niet.

Het parket startte een onderzoek naar onopzettelijke doding, onterende behandeling en het toebrengen van schadelijke stoffen, maar dat zal nu dus in Limburg verder worden afgehandeld.

LEES OOK.Schacht die vriend zag sterven tijdens studentendoop en zelf aan de dood ontsnapte, riskeert schorsing door universiteit

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen