Jonas Haegeman, en zijn zus Laurence nemen met hun restaurant ‘De Vijf Seizoenen' deel aan Jong Keukengeweld.
Volledig scherm
Jonas Haegeman, en zijn zus Laurence nemen met hun restaurant ‘De Vijf Seizoenen' deel aan Jong Keukengeweld. © Joel Hoylaerts / Photonews

Ga eens spotgoedkoop dineren bij topchef: stormloop op reservaties voor ‘Jong Keukengeweld’

De tiende editie van ‘Jong Keukengeweld’, waarbij jongeren aan een erg scherpe prijs culinair kunnen genieten, nam een vliegende start. In vier uur tijd waren 25 van de 63 deelnemende restaurants helemaal uitverkocht. Toerisme Vlaanderen wil met de formule jongeren warm maken voor gastronomie. En dat werpt zijn vruchten af. “Vaak zien we jongeren terugkeren om met de ouders bijvoorbeeld hun verjaardag te vieren”, zegt Lode De Roover van Fleur de Lin in Zele.

8 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Tja kookkunst...ik schiet altijd in een lach als die met een 'finiching tutch ' een blaadje sla zorgvulgig op een bord leggen of een streepje mayo of saus ....en dat koost geld, hoe bekender die kok, hoe duurder die 'garnering'...mij niet gezien, zelf in de keuken verdorie.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    No way dat ik ga eten voor 50 euro per persoon, goed gek. Geen enkele maaltijd is dat waard. Vroeger eens gedaan, 6 gangen, had nog honger toen ik buiten kwam. Belachelijke lieden kunnen niet eens een normale goedkope lekkere maaltijd voorzetten. Mijn oma kookte beter dan alles wat die clowns me ooit hebben kunnen geven. Niet voor niks zijn maaltijden uit grootmoeders keuken al eeuwen lekker!
  • Jos Fruru

    5 jaar geleden
    Sterrenchefs zijn gewoon pure geldklopperij. De ingredienten die ze kopen komen van dezelfde supermarkt waar wij allen onze inkopen gaan doen. En de gas en elektriciteit kosten bij hun evenveel als bij ons. Wat is dan de "toegevoegde waarde" die de prijs van een maaltijd naar 70 of 80 euro brengt? Hun kookkunst ? hahaha
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Bij ons in het bedrijfsrestaurant betaal ik met maaltijdcheques - uitgevonden door slimmerikken - en heb een 3 gangen maaltijd . Je eet zoveel je wilt en elke dag wat anders . Ik leg wat bij en de rest betaalt de firma ... Een stuk goodkoper dan bij de tochefs ?
  • willems michel

    5 jaar geleden
    Onder de 30 jaar en 49 of 59 euro spenderen om op restaurant te gaan, hopelijk niet alle weken. Maar voor die prijs kunnen sterrenchefs er dus aan uit. De dag erna worden het terug afzetters voor iemand van 31 jaar.