© Photo News

Zes journalisten en fotografen naar rechtbank na topless foto’s van Kate Middleton

Zes journalisten, fotografen en topmensen uit de pers zullen in Frankrijk berecht worden voor schending van de privacy, na de publicatie in 2012 van foto’s waarop Kate Middleton met blote borsten te zien is, zo is dinsdag uit gerechtelijke bron vernomen.

De redactiedirectrice van Closer, de voorzitter van de persgroep Mondadori, eigenaar van het blad, de gedelegeerd bestuurder van La Provence, een fotografe van dat regionale dagblad, en twee fotografen van een Parijs agentschap moeten zich voor de rechtbank verantwoorden voor schending van het privéleven en medeplichtigheid, zo staat in een beschikking van een onderzoeksrechter.

In het Zuid-Franse regionale dagblad waren op 7 december 2012 foto’s van Kate Middleton in badpak verschenen. Een week later publiceerde het weekblad Closer topless foto’s van de hertogin van Cambridge. De jonge vrouw was blijkbaar aan het zonnebaden op het balkon van een privé-eigendom in het zuiden van Frankrijk waar ze met haar echtgenoot, prins William, op vakantie was.

De directie van La Provence ontkende dat haar fotografe de topless foto’s van de prinses gemaakt had. De foto’s verschenen daarna in andere Europese kranten, waaronder Chi in Italië (ook eigendom van Mondadori), het Zweedse tijdschrift Se och Hör en zijn Deense equivalent Se og Hoer.

Het prinsenpaar had daarop een klacht ingediend om de paparazzo of paparazzi te identificeren.

Het proces zou in de loop van 2017 gehouden worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer