Marc Leemans
Volledig scherm
Marc Leemans © Photo News

ACV-voorzitter gelooft in breed draagvlak voor eisen: “Werkgevers moeten nadenken over hun houding”

Volgens ACV-voorzitter Marc Leemans moeten de werkgevers en de regering tot bezinning komen over de loonwet. Voor de vakbond moeten er bij toekomstige onderhandelingen dan ook nieuwe elementen op tafel komen. “De mensen in de ondernemingen hebben een duidelijk signaal gegeven aan de werkgevevers en de regering”, zegt Leemans aan Belga. 

25 reacties

  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Musk heeft niet te lang moeten nadenken, dit klein select groepje probeert België kapot te maken, hoe meer werklozen hoe meer geld in de kassa. Gelukkig doen meer en meer mensen hun ogen open.
  • Chris de Velde

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de vakbonden het signaal van de mensen niet begrepen hebben... 7 van de 10 wil GEEN staking, volgens mij is dit een ruime 2/3 meerderheid. Maar natuurlijk is het gemakkelijk om met een stakingspiket van een kleine minderheid zaken te blokkeren en de economie te beschadigen.
  • Jean-Pierre Verhaeg

    5 jaar geleden
    Hoe kan het ? Staking vooral Rood. Betoging vooral Rood. En bij de stemgang haalt Rood amper 10 %. (In Vlaanderen :) Als de bazen toch het doelwit zijn ! Neem zelf uw verantwoordelijkheid. Btw nummer. Kost € nul. Nul. K zie ze graag zitten op Cafe. De vakbondsafgevaardigden. JP Verhaeg
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Vakbonden maken dit land kapot en zullen uiteindelijk zelf verantwoordelijk worden voor de splitsing van dit land . Het verschil tussen de werkende trotse Vlamingen en de hangmattende Brusselaars en Walen is te groot.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    dirk de Vos, zet die ploat af, vakbonden waren nodig maar zijn nu alles ZELF aan het kapot doen. Ze zijn niet geevolueerd en leven nog in de 20ste eeuw.