David Lloyd - Wildlife Photographer of the Year
Volledig scherm
© David Lloyd - Wildlife Photographer of the Year

Broederliefde: dit is de mooiste dierenfoto van het jaar

Een hartverwarmende foto van twee leeuwen die elkaar begroeten door hun neuzen tegen elkaar te drukken, kreeg de publieksprijs in de fotografiewedstrijd Wildlife Photographer of the Year. Het was de Londense fotograaf David Lloyd die het bijzondere moment op de gevoelige plaat wist vast te leggen.

34 reacties

  • Jan Claes

    5 jaar geleden
    Mooi om in te kaderen voor in de living ofzo. Kan je deze ook in betere resolutie krijgen zodat hij uitvergroot zou kunnen worden.
  • Daisy De Smedt

    5 jaar geleden
    Wat een ongelooflijke mooie foto. Prachtig gewoon.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    @gaston, daar ben je mis in. Leeuwen vermoorden elkaars welp, als er te kort aan voedsel is. Of een leeuw/leeuwin van een andere roedel. Maar dat is uit jaloezie, niet zodat die zich kan voortplanten. Leeuwen hebben altijd genoeg aan vrouwtjes, de mannetjes vechten met elkaar om dominantie te tonen, maar zelden vermoordden omdat hun roedel hun familie is. En welp uit een roedel word enkel vermoord door een andere roedel leeuwen.
  • yasmina de soete

    5 jaar geleden
    @gaston serieus ? En wat denk je dat de mens dan doet ? Wij eten ook vlees, planten ook voort om ons eigen bloed verder te zetten enz... ik denk dat de mens in vele opzichten gevaarlijker is dan de leeuw....
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Maar leeuwen vermoorden welpen van anderen om met de leeuwin te kunnen paren en hun eigen bloed verder te zetten, en ook om hun territorium uit te breiden. "The lions of Sabi Sands" en andere zijn de moeite om eens te bekijken, dan zie je hoe wreed leeuwen kunnen zijn.