De kans bestaat dat het personeel bij De Lijn binnenkort opnieuw het werk neerlegt.
Volledig scherm
De kans bestaat dat het personeel bij De Lijn binnenkort opnieuw het werk neerlegt. © Photo News

Staakt De Lijn straks opnieuw? Vakbonden dienen stakingsaanzegging in

De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor alle entiteiten wegens de onvrede over het personeelsbeleid bij de vervoersmaatschappij. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Uit goede bron heeft deze krant vernomen dat De Lijn Vlaams-Brabant morgen en overmorgen, op donderdag 14 en vrijdag 15 februari al staakt.

11 reacties

  • Hans Roels

    5 jaar geleden
    @ Philomena: "Daar waar de NV-A het voor het zeggen heeft heerst er onvrede.De werkmens moet en zal door het zand moeten eerder rust die partij niet." Je kunt het ook omkeren... daar waar de NVA aan de macht is, moet én zal ACV en vooral ABVV constant onrust stoken om die partij zoveel mogelijk schade toe te brengen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Laten we het personeel allemaal vervangen door de klagers, die vinden dat ze als reizigers gepest worden, dan zijn er geen (aangevraagde!!) stakingen meer nodig want die werken toch zo graag en onvoorwaardelijk flexibel zonder nog een sociaal leven voor een aalmoes?
  • Wim Van Hoof-Segers

    5 jaar geleden
    Er zijn teveel bussen buiten de spitsuren die leeg rijden. Goed voor de occasionele gebruiker, maar niet voor een efficiente maatschappij. Vooral naar de luchthaven bijvoorbeeld, hoeveel lege bussen er daar rijden.
  • rita van daele

    5 jaar geleden
    Allez keitof ! En wie is weeral de dupe? Ja hoor wij die afhangen van het openbaar vervoer en de auto zouden laten staan om het klimaat te redden !
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Laat de auto staan en neem het openbaar vervoer en zeg tegen je baas dat je te voet komt. Privatiseren al die overheidsinstellingen waar ze altijd staken.