Sigaretten.
Volledig scherm
Sigaretten. © REUTERS

Belgische staat int 124 miljoen euro meer aan tabaksaccijnzen dan in 2017

De Belgische schatkist heeft vorig jaar 8,833 miljard euro opgestreken aan accijnzen. Dat melden de kranten van Sudpresse vandaag. De accijnzen op tabaksproducten brachten in 2018 zowat 2,373 miljard euro op, een stijging met 123,8 miljoen ten opzichte van het jaar voordien.

31 reacties

  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    @Jan Sierens, je bent een grote fantast. Google even en stel dan zelf vast dat rokers de gezondheidszorg vorig jaar 800 miljoen hebben gekost. Als je nu kunt rekenen dan blijft er ruim 1,5 miljard over. Mocht iedereen dus stoppen dan gaat dit de niet-roker 185 euro per jaar kosten om dit verlies te compenseren.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    Iedereen klaagt over de rokers maar deze zelfde klagers zitten in de zomer maar al te graag op een terrasje waar tientallen auto's voorbij rijden die, zoals iedereen weet, geen uitlaatgassen produceren en opperbest zijn voor de gezondheid.
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Hoeveel word er gekocht door mensen die in Belgie wonen? hou er rekening mee dat iedere Nederlander weet dat sigaretten e.d veel goedkoper zijn in Belgie.
  • Dani Marcin

    5 jaar geleden
    Ik lees dat het aantal rokers niet af neemt en dat dankzij hun verslaving de overheid nog meer verdient. Maar afschaffen of verbieden lukt niet.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En waarom gaat er geen deel van deze miljarden naar de ziekenzorg?.Hospitalen en ziekenkassen schreeuwen het uit ,tekorten tot en met maar de miljarden opbrengsten van sigaretten verdwijnt in de staatskas en nog hebben ze miljarden tekort(maken ze mensen wijs),procentueel zou het goed staan dat bv. de helft naar gezondheidszorg gaat.