© Photo News

The Scabs-gitarist Willy Willy overleden na lange strijd tegen kanker

Willy Willy, de gitarist van rockgroep The Scabs, is woensdagavond overleden op 59-jarige leeftijd. Dat meldt het boekingsagentschap TTT Artists. Willy Willy streed al lang tegen kanker. Op de MIA’s, waar de jaarlijkse Vlaamse muziekprijzen uitgereikt worden, gaf hij nog een optreden met The Scabs.

jtp

LEES OOK. Het laatste interview van Willy Willy: “Als je je leven leidt zoals ik, weet je niet of je morgen nog iets te eten zal hebben”

Willy Lambregt, de echte naam van de gitarist, overleed woensdagavond in het gezelschap van zijn echtgenote en vrienden aan de gevolgen van kanker. De ziekte werd in juni 2018 bij hem vastgesteld.

Willy Willy gaf vorige week nog een concert met The Scabs op de MIA’s. Daar kreeg de groep van Guy Swinnen een Lifetime Achievement Award. Tijdens en na het optreden bleek al hoe zwaar Willy Willy verzwakt was. De gitarist werkte het optreden al zittend af.

“Ik wil binnenkort niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker. Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking”, zei hij over zijn ziekte.

Willy Willy begon zijn carrière als gitarist bij Arbeid Adelt! in 1983, daarna speelde hij ook bij Vaya Con Dios. Maar het bekendste is Willy Willy natuurlijk van bij The Scabs, waarbij hij tussen 1985 en 1995 speelde. In 2009 keerde de band terug. Toen combineerde Willy Willy de groep met zijn eigen band, Voodoo Band.

De uitvaart zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2019 om 14 uur in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst, en is toegankelijk voor het publiek.

LEES OOK: The Scabs krijgen Mia’s Lifetime Achievement Award

© ISOPIX

© Raymond Lemmens

© Geert Van de Velde

© DBA

© DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER