Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block
Volledig scherm
Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block © BELGA

De Block: “Gebruik antibiotica enkel als het moet”

MedischFederaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block herinnert er vandaag aan dat "we nog te lichtzinnig omspringen met antibiotica”. Daarom lanceert de federale overheidsdienst Volksgezondheid morgen opnieuw een campagne. "Antibiotica: gebruik ze goed en enkel als het moet”, klinkt het.

27 reacties

  • Marcel van Alderweireldt

    5 jaar geleden
    Hoor de experte praten. Ze heeft al evenveel kaas gegeten van gezondheidszorg als van asielpolitiek. Hoe is die in hemelsnaam in de politiek terecht gekomen ?
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Niet zeveren he Maggie! 80 procent van antibiotica is in gebruik om dieren die de veeteelt opeengepakt kweken kort in leven te houden. Doen ze dat niet? Dan breekt er de ene na de andere ernstige ziekte uit. Daardoor worden bacterieen meer en meer resistent. Zelfs die organismen zijn slimmer dan wij. Jij betaalt jij bepaalt!
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Het zijn vooral de oudere dokters die nogal gemakkelijk antibiotica voorschrijven. Macht der gewoonte zeker? Steekpenningen misschien? En vaak om van het gezaag af te zijn, want alle sensibiliseringscampagnes ten spijt, loopt het nog vol met pipo's die denken dat hun virale infectie, hun kalknagels en hun reuma bestreden moeten worden met antibiotica. Nu, misschien is het nog zo slecht niet, die resistente superbacterie. We zijn met veel te veel, die bacterie kan misschien de planeet redden.
  • Sonia Lockkamper

    5 jaar geleden
    dat vind je in de natuur ook wa ne zever berken schors thee zit dat ook zelfs in zuivere honing niet die van groot warenhuizen dhu
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dat is juist maar het is nog altijd mijn dokter die beslist en haar goedkope ingevoerde namaak medicijnen kan ze zelf gebruiken. Een liberaal nietwaar.