Jan Peumans is na de verkiezingen in mei geen Vlaams parlementsvoorzitter meer.
Volledig scherm
Jan Peumans is na de verkiezingen in mei geen Vlaams parlementsvoorzitter meer. © BELGA

Jan Peumans gaat doctoreren, maar is voorlopig nog altijd de strengheid zelve: “Allez, teksten voorlezen, dat kan een papegaai ook”

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) gaat binnenkort met pensioen. Met politiek pensioen wel te verstaan. Want stilzitten zal de Limburger allerminst: hij gaat een doctoraat schrijven aan de Universiteit Gent bij Bruno De Wever, broer van zijn partijvoorzitter Bart De Wever. Zijn nieuwe carrièreplannen maken hem voorlopig echter niet milder, zo liet hij gisteren nog maar eens merken in het parlement. 

20 reacties

  • Guy Beeckmans

    5 jaar geleden
    Ja en voor uw papegaai imitatie kreeg u ongeveer 17000 euro per maand...
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Hij gaat binnenkort op pensioen. Ben eens benieuwd of hij het goede voorbeeld zal geven en zijn uittredingsvergoeding weigert!!!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Peumans heeft steeds zijn eigen standpunten verdedigd, zelfs als die ingingen tegen het partijstandpunt. Dat soort politici zijn zeldzaam in België waar partijvoorzitters bepalen wat goed is en wat slecht.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Hij is veel beter dan al die anderen.
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    Ik mag die Peumans wel. Maar wens hem een aangenaam verblijf toe in zijn vakantiehuis in het warme zuiden. Dat heeft JP zekers verdient ! (heb je 'm?)