Direct naar artikelinhoud
Koningshuis

Delphine Boël vraagt dwangsommen van koning Albert II in strijd om DNA-staal

Koning Albert II wil geen DNA afstaan in de zaak rond de vermeende dochter van Albert, Delphine Boël.Beeld EPA

Delphine Boël wil dat koning Albert verplicht wordt om dwangsommen te betalen, zolang hij geen standpunt inneemt over het DNA-staal dat hij aan de rechtbank moet bezorgen. Dat hebben haar advocaten gevraagd aan het Brusselse hof van beroep, zo meldt VRT NWS.

De advocaten van Delphine Boël menen dat de koning zich aan de test moet onderwerpen, maar voor de advocaten van Albert II moet eerst het Hof van Cassatie zich uitspreken over het arrest van het Brusselse hof van beroep van 25 oktober vorig jaar.

Het hof van beroep gaf een deskundige van het Erasmusziekenhuis (van de ULB) toen drie maanden de tijd om een genetisch onderzoek te doen naar het verwantschap tussen Boël en de koning. De advocaten van de koning gingen daartegen in cassatie. Volgens de advocaten van Delphine Boël werkt dit cassatieberoep niet opschortend voor het DNA-onderzoek.

Eind volgende maand wordt de zaak verder behandeld

Het is nu het hof van beroep dat zich zal buigen over de kwestie of er al dan niet gewacht moet worden op de uitspraak in cassatie, en of er al dan niet dwangsommen zullen worden opgelegd aan koning Albert. Eind volgende maand wordt de zaak verder behandeld.