Protest van de gele hesjes in Parijs, 9 februari 2019.
Volledig scherm
Protest van de gele hesjes in Parijs, 9 februari 2019. © AFP

Weerstand tegen Franse 'gele hesjes' groeit

De spontane Franse protestbeweging 'gilets jaunes' ('gele hesjes') lijkt op zijn retour. Volgens de laatste opiniepeilingen vindt 56 procent van de Fransen dat de straatprotesten en blokkades van de gele hesjes moeten ophouden. Het is voor het eerst sinds de beweging in oktober in sociale media opdook, dat ze geen enorme steun geniet. In alle peilingen tot dusver kregen de gele hesjes steun van een ruime meerderheid van de ondervraagden.

11 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Tegen de "elite" kan je niks beginnen . Ze verspreiden fake news en draaien mensen een rad voor ogen . De rijken bepalen alles , wij volgen gedwee .
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    De beurskoersen hadden er al een voorsprong op genomen ? Dan zal de geplande en gestuurde berichtgeving over de gele hesjes ook veranderd zijn !
  • Mike Deen

    5 jaar geleden
    Vandaar dat ze vorige week in Frankrijk met bijna 300.000 op straat kwamen! Gele hesjes worden elke week groter. Alleen zitten er ook tussen die alles afbreken maar die horen geen geel hesje te zijn.
  • Jos Verelst

    5 jaar geleden
    Die hele beweging is niets anders dan een verzameling van marginalen die onder het mom van "protest" amok willen maken, zeker in Frankrijk maar ook in Belgie.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Binnenkort ook hier ,zodra je leeggezogen wordt voor het milieu.