De Lijn en vakbonden sluiten akkoord: busverkeer vanaf vrijdag terug normaal

De Lijn, vakbonden en personeel kwamen zopas tot een akkoord over de aanpak van de chauffeursdiensten, de rusttijden en het ziekteverzuim in regio Limburg. De Lijn engageert zich tot een aantal maatregelen die de leefbaarheid van de diensten en de werklast aanzienlijk zullen verbeteren. Hierdoor komt een einde aan de vakbondsactie die sinds 4 februari het busverkeer in Limburg ernstig verstoort. Vanaf vrijdag 15 februari moet het busverkeer in de provincie Limburg weer normaal verlopen.

In elke dienst wordt een aaneengesloten pauze van 20 tot 30 minuten voorzien. Diensten die vandaag niet voldoen aan dit principe worden besproken op stelplaatsniveau om ook hiervoor een gepaste oplossing te zoeken. Voor de stelplaatsen Lanaken, Kinrooi en Winterslag wordt deze week nog overleg voorzien, zodat de nieuwe diensten kunnen ingaan op 11 maart.

Bovendien wordt er eind 2019 5 miljoen euro vrijgemaakt voor een actieplan dat meer leefbare diensten zal garanderen. Ook zullen er aanwervingen komen op korte termijn om het personeelstekort weg te werken. De Lijn zal ook initiatief nemen om de goede doorstroming van informatie tussen exploitanten en De Lijn betreffende de uit te voeren ritten te verbeteren.

Het akkoord maakt een einde aan de vakbondsactie die sinds 4 februari liep in regio Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer