rv
Volledig scherm
© rv

Seriedoder Claudy Pierret was kroongetuige in opsporingsfilmpje eigen slachtoffer

In de tweede uitzending van Cold Case vanavond op VTM duikt onderzoeksjournalist Kurt Wertelaers opnieuw in het dossier rond de moord op Sally Van Hecke. Hij stootte in die zoektocht op een uitzending van het VTM-opsporingsprogramma Oproep 2020 uit januari 1999 over de toen vermiste Yolanda Prinsen. Daarin wordt haar moordenaar Claudy Pierret op dat ogenblik nog opgevoerd als de kroongetuige die Prinsen als laatste zag. 

4 reacties

  • Elke Celis

    5 jaar geleden
    Pierret is een seriedoder die in het verleden al veel vaker gelogen heeft over even misselijkmakende gepleegde misdaden... En nu achter tralies zit voor het uitzitten van zijn straf. Die mens is daarom niet "verplicht" om ineens de waarheid te gaan zeggen he, liegen is een stuk van zijn persoon. Occam's Razor, 1+1=2, ... kunnen we ook nog nadenken, heren onderzoekers/rechters? Waarom dit tegenhouden, het doet er jullie echt niet beter op staan zenne?!
  • Bianca Deantje Kyan Tiana

    5 jaar geleden
    Maakt niet uit wie of hoe je bent ..een moord plegen doe je niet dat is een leven wegnemen zonder te beseffen dat je andere er ook pijn aan doet de dader of daders moeten gestraft worden ongeacht wie het heeft gedaan
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Dit roept toch vragen op over de werking van sommige onderzoekscellen. Hoe ernstig is men bezig met zijn/haar beroep en hoe staat het met de taemgeest binnen zulk een cel. Speelt concurentie en wat is de taak, aandeel van de leidinggevende in dit hele gebeuren? Tijd dat ook op de werking en het resultaat van speurwerkers een evaluatie komt. Een objectieve evaluatie. Eentje waarvoor voorafgaandelijk creteria worden vastgesteld die kunnen gemeten worden. Dus niet uit de losse pols.
  • Marijke Molenberghs

    5 jaar geleden
    Ze hebben de dader toch.