"Niet iedereen kan een huis kopen. Er zijn strengere regels nodig voor woonkredieten”

Febelfin, de sectorfederatie van de banken, wil dat de Nationale Bank maatregelen neemt om het aantal risicovolle woonkredieten aan banden te leggen. Dat zei ceo Karel Van Eetvelt in De Ochtend op Radio 1. Volgens hem moet nu maar eens het signaal gegeven worden dat niet iedereen een huis kan kopen.

131 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    Jef Lois probeer maar eens met je dagloon 6m2 bouwgrond te kopen vandaag ...
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Het zijn de ouders met hun gelduitgedeel die de prijzen omhoog jagen. De volgende ouders moeten nog meer toesteken. Hetzelfde met de verlaging van btw registratierechten. Gaat allemaal de zakken in van eigenaars en bouwpromotoren. Welbeschouwd gaan eigenaars en vooral de bouwsector lopen met de spaarcenten die de vorige generatie te veel verdient heeft. Geweldig systeem.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Als alleenstaande moet ik 1000€ overhouden na afbetaling lening. Huren doe ik voor bijna helft loon dat mag wel.
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Ja en de ouders zouden ook hun kinderen moeten mee helpen,met 25.000 euro of een stuk grond,je kan het niet geloven,ze wonen thuis tot 25-30jr,de meesten mogen hun geld houden En de ouders die ze zelf nog kunnen nodig hebben op hun pensioen,zouden zich nog moeten tekort doen.Alles is voor onze kinderen,maar wel als we dood zijn.
  • Bart Lauwers

    5 jaar geleden
    Belast de inkomsten op verhuur en eigendommen vanaf 3stuks wat meer , dan zullen meer gezinnen een huis of appartement kunnen aankopen. Tegenwoordig zijn het enkel rijken en bedrijven die ganse rijen woningen opkopen om er grote appartementsblokken op te plaatsen , enkel met het doel er flink munt uit te slaan daar het geld op spaarrekeningen niets opbrengt en de beurs te gewaagd is. Maar dat is zoals aan de koning vragen of ie zijn verontschuldigingen aanbiedt , iets wat nooit zal gebeuren !