(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Deze week in de politierechtbank: “Voortaan nul alcohol voor u. En geen 0,cerocerocerocero...”

Een gedetineerde die zo begaan is met het milieu dat hij weigert zich naar de rechtbank te laten overbrengen. Een politierechter in Veurne die in zijn betoog naar wielrenner Alberto Contador verwijst. En een vader die met 182 kilometer per uur op de snelweg wordt geflitst. Zijn excuus? “Ik was de truitjes van de volleybalploeg van mijn zoon vergeten.” Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.

4 reacties

  • lode van de keere

    5 jaar geleden
    De zaakvoerder verloor zijn rijbewijs niet omdat zijn werkzaamheden anders in het gedrang kwamen. Dat kan iedereen toch zeggen maar nee, voor "zaakvoerders" wordt al vlugger eens een uitzondering gemaakt.
  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    Het is nu reeds tweemaal op korte tijd dat iemand geen rijverbod wordt opgelegt, omdat hij zogezegt zijn rijbewijs niet kan missen, ik geloof iedere keer door de Kortrijkse rechter. Wel Meneer de Rechter niemand kan zijn rijbewijs missen, stop AUB die klassejustitie, iedereen gelijk voor de wet of heb ik het mis
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    Als die gast uit lierde zelf beseft en hij zet zich opzij heeft hij toch dat besef.Als hij dan niet op uw oprit staat hoef je toch niet te bellen denk ik.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    les excuses sont frites pour s'en servir .... (als al dat Engels taalgebruik geen bezwaar is, dan hopelijk ook dit alom gekende zinnetje niet.) ,