Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Ondanks het mooie weer wordt de griepepidemie nog erger: “De griepprik is niet de Rolls-Royce van de vaccins”

Het aantal gevallen van griep is de afgelopen week nog verhoogd: bijna dubbel zoveel mensen trokken naar de huisarts met griepachtige symptomen dan de week voordien. Viroloog en griepexpert Marc Van Ranst (KU Leuven): “De epidemie zal de komende twee weken nog toenemen.”

4 reacties

  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    Maar in oktober moest iedereen een griepvaccin halen, daar werd meermaals op gewezen. Mijn dokter heeft het mij 3x gevraagd en ik doe het niet meer omdat ik er telkens 2,3 dagen later ziek van werd. Sindsdien van niets nog last gehad. Dus weg ermee.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Een vaststelling. Ondanks alle vaccinaties is de mens nog nooit zo ziek geweest. Vele vaccinaties zijn achteraf bekeken gewoon propaganda en deze keer niet door de Russen maar door de farma. Die maken dikwijls van een mug een olifant.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    “Daarnaast is de griepprik niet de Rolls-Royce onder de vaccins, het werkt niet voor 100%. Het vaccin werkt al beter dan vroeger omdat er nu vier componenten inzitten in plaats van drie, maar we kunnen ons nog betere griepvaccins inbeelden." Wil viroloog Marc Van Ranst eigenlijk zeggen, ze zitten er weer naast met hun vaccin
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Vroeger woonden de mensen niet zo dicht op elkaar en hadden ze volgens mij ook minder kans om elkaar te besmetten. Vroeger konden kinderen met snotvalling thuis blijven, nu gaan ze de ganse kleuterklas ziek maken.