Direct naar artikelinhoud
ijsbergwater

Canadees wodkabedrijf met stomheid geslagen: 30.000 liter ijsbergwater gestolen

Een afgebroken ijsberg voor de kust van Newfoundland.Beeld AP

Een Canadees wodkabedrijf deed onlangs een nare ontdekking toen bleek dat maar liefst 30.000 liter felbegeerd ijsbergwater verdwenen was. Dat water wordt door de firma gebruikt om authentieke ‘Iceberg Vodka’ te maken. De verdwenen hoeveelheid zou overeenkomen met zowat 150.000 flessen van de sterkedrank.

Het kostbare water is afkomstig van de ijsbergen aan de kust van Newfoundland. Wanneer grote ijsbrokken afbreken, worden die door het bedrijf opgeslagen in grote tanks, die streng worden beveiligd. Hoe het water is verdwenen, is dan ook een raadsel.

Exclusief product

In Canadese media werd gesuggereerd dat het water eventueel zou zijn verdampt of op een andere manier weggelekt uit de opslagtanks. De CEO is echter van overtuigd dat deze mogelijkheden uitgesloten zijn. Ook de politie gaat uit van een misdrijf, aangezien het water van de 20.000 jaar oude ijsbergen extreem gegeerd is. Naast wodka, worden er ook onder meer cosmetische producten van gemaakt. Volgens de CEO “wisten degenen die het gedaan hebben dan ook goed waarmee ze bezig waren”.

Het bedrijf is wel verzekerd voor het opgeslagen water, maar dat zal maar een kleine troost zijn. Het water kan namelijk maar een keer per jaar worden opgeslagen, op het moment dat de ijsbrokken afdrijven.