Julia French en Robert Buskey.
Volledig scherm
Julia French en Robert Buskey. © rv

Veganistische ouders laten baby’tje verhongeren

Een jong koppel uit Florida in de Verenigde Staten is ervan beschuldigd hun vijf maanden oude baby’tje zwaar te hebben verwaarloosd. Het jongetje kreeg van zijn ouders, die strikt veganistisch zijn en dus geen dierlijke producten willen consumeren, dagelijks een papje op basis van aardappels. Vijf maanden na zijn geboorte was het kind amper een pond bijgekomen.

28 reacties

  • Nicole Mues

    5 jaar geleden
    Om een kind te kunnen/mogen adopteren gaan er jaren van onderzoeken overheen en dan nóg worden veel potentiële ouders geweigerd. Maar om je eigen vlees en bloed naar eigen goeddunken te (mis)behandelen, daar draait geen haan naar totdat het voor vele babies en peuters faliekant afloopt!
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    het veganisme is van zijn troon aan het vallen! meer en meer mensen beginnen te beseffen dat een puur veganistisch dieet schadelijk is voor het menselijk lichaam en zeker voor baby's die volop moeten kunnen groeien in hun eerste levensjaren! alle groei die een baby tekort komt kan later niet meer worden ingehaald!
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Sommige mensen willen (veelal om sentimentele redenen) zo graag tegen de/hun natuur ingaan dat ze er compleet het noorden bij verliezen.
  • Theo Van Hoof

    5 jaar geleden
    Die extremisten nemen liever een synthetisch pilleke om de nodige stoffen binnen te krijgen dan ze uit de voeding zelf te halen. Het is al meermaals aangetoond dat veganisme niet gezond is voor kinderen.
  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Poging tot moord gezoen het doelbewust is gebeurt aanhouden en minstens 20 jaar cel