Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Zwaar ongeval met brommobiel in Sint-Genesius-Rode: twee meisjes komen om het leven, twee anderen zwaargewond

Archiefbeeld.Beeld Photonews

Bij een frontale botsing tussen een jeep en een brommobiel, in het Vlaams-Brabantse Sint-Genesius-Rode, is zaterdag een meisje van 18 jaar en een meisje van 15 om het leven gekomen. Twee andere meisjes raakten zwaargewond, maar zijn niet in levensgevaar. Dat bevestigt het parket. De 18-jarige bestuurster is in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen na de frontale botsing met een terreinwagen. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde zaterdag.

Het parket maakte meer bijzonderheden bekend over de fatale aanrijding. Een elektrische wagen Aixam draaide omstreeks 1.15 uur op de Steenweg op Waterloo in het Vlaams-Brabantse Sint-Genesius-Rode plots naar links om de Lindenlaan in te rijden. Een Volvo die uit de tegenovergestelde richting kwam, reed frontaal in op de brommobiel. De voertuigen kwamen enkele meters verder tot stilstand, zo verklaarde een getuige.

In de elektrische wagen overleed de passagierster ter plaatse. Het gaat om een 15-jarig meisje uit Lasne. De bestuurster, een 18-jarige vrouw uit Lasne, is in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. In de koffer zaten nog twee meisjes van 16 jaar uit Sint-Genesius-Rode en Lasne. Beiden werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar zijn niet in levensgevaar. De Volvo werd bestuurd werd door een 61-jarige man uit Waterloo. Hij liep lichte verwondingen op.

“Het voertuig met de dodelijke slachtoffers is maar voorzien voor twee personen”, zegt het parket. Dat stelde een autodeskundige, een wetsarts en het laboratorium aan om ter plaatse vaststellingen te doen. Beide voertuigen werden gerechtelijk getakeld voor verder onderzoek. “Voorlopig wijst alles erop dat de Aixam onverwacht naar links draaide en de Volvo het voertuig niet meer kon ontwijken.”