John Crombez tijdens het eerste grote debat gisteren.
Volledig scherm
John Crombez tijdens het eerste grote debat gisteren. © Joel Hoylaerts / Photonews

Sp.a wil dat jongeren én volwassenen gratis naar de huisarts kunnen

Iedereen moet gratis zijn vaste huisarts kunnen raadplegen. Dat vindt de sp.a, die vandaag een voorstel in die zin heeft aangenomen op haar verkiezingscongres in Antwerpen. Het kostenplaatje becijferen de Vlaamse socialisten op 100 miljoen euro.

17 reacties

  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Huisartsen is geen probleem. Wel probleem zijn de tandartsen en vooral de paradontologen en prothesisten. Die rekenen zo ontzettend veel aan opleg dat veel mensen hun mond niet meer kunnen laten verzorgen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er is een database speciaal voor ondernemingen, Fons Casteels, waar ze kunnen kijken waarvoor ze voor van alles en nog wat gratis geld kunnen krijgen. Van de Vlaamse overheid, de federale en Europa. Alfabetisch gerangschikt. Honderden. Dat staat dan nog los van de fiscale rulings met de multinationals. De 50 grootste betaalden geen belastingen. Bedrijven als Accelor Mittal of AB Electrolux slagen zelfs in 2016 in een negatieve fiscale aanslag. Enkel geld krijgen van de fiscus.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    John heeft nog steeds niet begrepen dat gratis niet bestaat, iemand betaald steeds de rekening, iets wat wijlen Steve S. in zijn tijd ook nooit begreep
  • Geert Deseyne

    5 jaar geleden
    Mijnheer Crombez stop met al die beloften die praktisch niet mogelijk zijn, wie gaat dat allemaal betalen, geen gratis-politiek meer, u zou beter de rusthuizen betaalbaar maken!
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Gratis bestaat niet en voor niks gaat de zon op.