Aixam A751 brommobiel
Volledig scherm
PREMIUM
Aixam A751 brommobiel © Aixam

De brommobiel: een bromfiets die eruit ziet als een auto

Twee tienermeisjes van 15 en 18 jaar zijn afgelopen nacht om het leven gekomen bij een ongeval met een brommobiel in Sint-Genesius-Rode. Twee meisjes van 16 – die in de koffer van de brommobiel zaten – raakten zwaargewond. Wat is dat, een brommobiel? Is dat een brommer of een auto? Heb je een rijbewijs nodig om er mee te rijden? En mochten de meisjes er wel met vier in zitten?

23 reacties

  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Deze " wagens " uit de markt halen ... Te traag en een gevaar op de baan ... Dit zal nog gebeuren helaas ...!
  • Straight on No way back

    5 jaar geleden
    is levensgevaarlijk op de baan! je denk dat dit een gewone wagen is en opeens moet je in de remmen omdat dat ROTDING zeer traag rijd!
  • DAVY VOLDERS

    5 jaar geleden
    Ik vind dat ze er een oranje zwaailicht moesten opzetten, dan weet je van ver dat het een traag voertuig is. Bij tractors moet dit ook dus waarom niet bij deze bromdings?? Ze gaan even snel.
  • Liliane Devriendt

    5 jaar geleden
    In Frankrijk zie je ze veel. Ze worden gebruikt door mensen die hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt (rijbewijs met punten). Die wagentjes zijn heel duur en worden doorverkocht aan de volgende die zijn rijbewijs kwijtspeelt. Ze worden dus meestal bestuurd door volwassenen die wel degelijk kunnen rijden en niet door jongeren zoals vaak in België. Voor jonge mensen zie ik er het nut totaal niet van in. Bovendien zijn ze ook nog flink vervuilend...
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Het gevaarlijkste vervoermiddel ooit zowel voor de medeweggebruikers als voor de chauffeurs ervan. Als er zo een voorligt nader je heel snel en de bestuurders /passagier is nauwelijks/niet beschermd door de constructie rondom. Ze zouden minstens beter herkenbaat moeten worden gemaakt op de één of andere manier zoals os landbouwmaterieel.