Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Zwarte giftige sneeuw bedekt steden in Siberië

MilieuVanuit verschillende steden in Siberië komen steeds meer meldingen van mensen die zwarte sneeuw zien. Letterlijk dan: het giftige goedje bedekt straten, bomen, auto’s en daken. De foto’s op sociale media spreken boekdelen. Er wordt met een beschuldigende vinger gewezen naar de mijnbouw en de kolencentrales in de buurt. De baas van zo’n bedrijf gaf al toe dat een van zijn filters niet meer werkte.

8 reacties

  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Kurt Degryse: zoek eens op "de gevolgen van het ontdooien van de permafrost". Ik denk dat Rusland met een groot probleem zit.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Kolencentrales, je moet ze zo ver niet gaan zoeken. In 2015 / 2016 zijn er in Nederland drie moderne kolencentrales geopend en zijn er drie oude kolencentrales gesloten. De centrales uit de jaren negentig, samen met de 3 nieuwe centrales, stoten samen 23,8 megaton CO2 uit. Dat is 12 procent van alle CO2 die in Nederland de lucht in gaat.
  • kurt Degryse

    5 jaar geleden
    Voor Rusland mag de aarde gerust 10 graden opwarmen, dan hebben zij enorm veel leefbaar land erbij dat nu te koud is. Hoe krijg je zo’n land dan mee op de kar om meer aan het milieu te denken?
  • Suzanna De Wolf

    5 jaar geleden
    Zoals in de reportage van Tom Waes de steenkoolcentrale in Polen niet te geloven en dit in EUROPA dat ze daar eerst iets aan doen.De mensen die daar rond wonen allemaal longziekten ,de oostblok landen zijn de meest vervuilende !!!!....
  • alfons schoeters

    5 jaar geleden
    Aan mej. De Wever, aan de Groenen, hoe gaan wij dat oplossen? Wij gaan 100% groen leven aan een niet geziene kostprijs en als de wind van het oosten komt zetten we onze maskers op! Is het zo dat we de aarde gaan redden. En dan spreken we niet van Afrika, Azië, Zuid-Amerika en midden Amerika en laat staan oost Europa, ik denk dat hier wat meer werk aan de winkel is!