Trump eist dat Europa 800 gevangen IS-strijders overneemt en berecht: “Of we laten ze vrij”

De Amerikaanse president Donald Trump wil 800 gevangen IS-strijders overdragen aan Europa. Hij vindt dat de Verenigde Staten al genoeg hebben gedaan in de strijd tegen IS, en wil de berechting overlaten aan andere landen. Dat schrijft hij in twee tweets. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas noemt de eis “buitengewoon moeilijk te realiseren”. 

73 reacties

  • JAMAL MAHASSINE

    5 jaar geleden
    gewoon een uitleveringsverdrag met syrie overeenkomen , en dan doorsturen
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Trump vraagt niets. Trump eist en dreigt. Beleefdheid heeft hij niet meegekregen van zijn Duitse vader.
  • Abdel Nasser

    5 jaar geleden
    Subtiel kan die man toch ook niet zijn. Onmiddellijk zijn partners chanteren is geen vorm om iets te bekomen. Zij zijn nu juist degenen die deze chaos gecreëerd hebben en daar ook veel geld aan wapens en olie aan verdiend hebben. Kuis uw eigen rommel op zou ik zeggen.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Guido Bervoets je hebt gelijk maar Rusland moet je niets verwijten in deze. Wat Rusland gedaan heeft in Syrie is niet te onderschatten het tij is slechts gekeerd toe zij op vraag van de legitieme regering van Assad ter hulp kwamen, anders was er in Syrie een fundamentalistisch regime aan de macht gekomen.De VS hebben daarentegen wapens geleverd en toen is het uit de hand gelopen doordat deze in verkeerde handen vielen.De echte overwinnaars zijn Assad en Rusland.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Eerst oorlog stoken overal en dan de puinhoop opruimen in andermans schoenen schuiven en telkens beide partijen om beurt bewapenen voor de winst van de wapenhandel typisch vs!!Waarom nog belastinggeld verspillen aan terroristen?Hadden zij genade voor hun slachtoffers?Hetzelfde lot laten ondergaan en het is opgelost: de woestijn in ermee.Niks europa, wij hebben er al genoeg die meekwamen als vluchteling en geens wil er nog meer binnenhalen!