Twee parachutisten ontsnappen in één weekend aan de dood

Het voorbije weekend is tweemaal een parachutist neergestort. Dat gebeurde in Spa en het Limburgse Oudsbergen. Beide parachutisten overleefden hun val: een man werd zwaargewond, een vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

gjs

Het eerste ongeval deed zich voor in de Luikse stad Spa. Een groep van zestien ervaren parachutespringers was er zaterdag opgestegen met het vliegtuig op het vliegveld van Spa-La Sauvenière. Ze zouden wellicht figuren vormen in de lucht. Maar nadat ze uit het vliegtuig waren gesprongen, en het tijd was om hun parachutes te openen, slaagde één parachutespringer daar niet in.

De vrouw, een vijftiger, viel zo aan grote snelheid richting de begane grond. Gelukkig werd haar val nog afgeremd door bomen.

Toen ze tussen de bomen uiteindelijk werd teruggevonden, bleek de vrouw wonderwel nog in leven, al was ze zwaargewond. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze vecht voor haar leven.

Nog zwaargewonde

Het tweede ongeval met een parachute deed zich voor langs de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen, het voormalige Opglabbeek. Omdat er iets haperde aan zijn valscherm, kwam de man met een harde smak neer op een weiland. De man werd zwaargewond, maar zonder levensgevaar, voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Het incident met de valschermspringer gebeurde zondag rond 16 uur. Het hoofdvalscherm was blijkbaar niet voldoende geopend. Volgens het parket was de parachute te laat open gegaan. De parachutist slaagde er niet in het probleem op te lossen, waardoor hij tegen de begane grond smakte. Het vliegtuig van waaruit de parachutist sprong, was opgestegen vanop het vliegveld in Zwartberg (Genk).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen