Syrisch president Bashar al-Assad op zijn toespraak in Damascus.
Volledig scherm
Syrisch president Bashar al-Assad op zijn toespraak in Damascus. © REUTERS

Assad: "VS zullen de milities die op hen rekenen niet beschermen”

De Syrische president Bashar al-Assad heeft de milities die "gokken" op bescherming vanuit Washington vandaag gewaarschuwd. De Verenigde Staten zullen jullie niet beschermen, zo luidde de boodschap in een tv-toespraak. Daarmee verwees hij vermoedelijk naar de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), die met de steun van de VS strijd tegen de jihadistische terreurgroep IS voerden.

7 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    De Koerden hebben recht op een eigen land, zij hebben het hardste gestreden tegen IS. Geef ze een stuk gebied in Verenigde Staten waar de Turkse Koerden ook naar toe kunnen. IS is ontstaan door de onwettige inval en foute beslissingen in Irak door de VS.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Trump heeft deze oorlog grandioos verloren en weer moet wij voor deze vrienden op te vangen op onze kosten
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het ergste is dat de VS hen nu in de handen van Assad duwt. Het regime dat ze weg wilden en bevriend is met Iran en Rusland. Terwijl zich nu een unieke gelegenheid aanbood om een democratische Koerdische staat op te richten die een goede bondgenoot van de democratische landen kon zijn. En een vervanger in de NAVO als Erdogan doorgaat met de islamisering en radicalisering van zijn land.
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Gegokt en verloren sinds Trump is de VS een onbetrouwbare bondgenoot geworden. Wanneer ze zich effectief beginnen terug te trekken uit de landen die zich ondertussen terug in het stenen tijdperk bevinden. Gaan degene die de VS gesteund hebben de prijs betalen, en die zal niet min zijn thanks USA.
  • Sonia Smets

    5 jaar geleden
    Trump heeft Erdogan gewaarschuwd dat hij de Koerden met geen haar mocht krenken & dreigde met boycot, op zijn eigen, ongeëvenaarde manier. Erdogan heeft meteen ingebonden. Waarom wordt dit niet vermeld in de MSM?