© EPA-EFE

Zo kennen we hem weer: Radja Nainggolan bezorgt Inter de zege tegen stug Sampdoria met afstandsschot

Op de 24e speeldag in de Italiaanse Serie A heeft Radja Nainggolan de winning goal gemaakt in een dolle slotfase tegen Sampdoria. Drie doelpunten in vijf minuten brachten de eindscore op 2-1 in het voordeel van de Milanezen.

Na 7 minuten veerde San Siro een eerste keer recht toen Lautaro Martinez zichzelf vrijspeelde in de zestien en naast de kooi mikte. Het volgende gevaar zou nog een hele poos op zich laten wachten. Een afzwaaier van Radja Nainggolan op het half uur ging mijlenver naast, Sampdoria kon geen bal tussen de palen mikken. 0-0 aan de rust.

Hetzelfde spelbeeld na de koffie: veel inzet en bitse duels, weinig open doelkansen. De Milanezen voerden de boventoon: Fabio Quagliarella knikte een bal net over de dwarsligger en een afstandsschot van Matteo Politano waaide naast. De partij ontplofte pas in het slot: een kwartier voor tijd zette Ivan Perisic op de flank een mooie actie op, Danilo D’Ambrosio tikte zijn voorzet in een leeg doel. Drie minuten later snoepte Manolo Gabbiadini na een warrige fase in de Milanese zestien de bal af van Inter en plaatste de gelijkmaker in doel.

Nog eens twee minuten later zag Nainggolan zijn moment gekomen: hij nam een afvallende bal na een corner vanop de rand van de zestien op de slof, waarna de 2-1 in de hoek stuiterde. Dat was ook de eindstand: Inter blijft derde, met zes punten achterstand op de tweede, Napoli. Sampdoria staat op de tiende plek geparkeerd.