Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Steeds meer mensen geloven dat de aarde plat is en “dat is de schuld van YouTube”

Onderzoekers van de Texas Tech University zijn ervan overtuigd dat ze ontdekt hebben waarom steeds meer mensen ervan overtuigd zijn dat de aarde niet rond, maar plat is. Volgens hen is YouTube verantwoordelijk voor de verspreiding van de samenzweringstheorie.

25 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    De kinderen uit de jaren zestig ("a giant leap for mankind") worden stilaan senioren. En wie gelooft nu senioren? Zeker niet de jeugd van tegenwoordig ...
  • Peter Paulus

    5 jaar geleden
    Er zijn echt al wel veel video's op youtube die uitleggen hoe we weten dat de aarde rond is en hoe je dat zelf kan testen. Mensen die naar complottheorieën kijken ipv wetenschappelijke filmpjes gaan deze echter nooit in hun aanbevolen lijst krijgen. Youtube algoritmes serveren deze mensen enkel meer complot theorieën.
  • Rita Ghessaf

    5 jaar geleden
    "Vroeger dacht men dat de aarde plat was, maar dat klopt niet, de aarde is rond, net als een pannenkoek." Met dank aan Herman Finkers. :-) Je ziet 's nachts satellieten overvliegen, als je naar de andere kant van de aarde reist zie je andere sterrenbeelden en een andere oriëntatie van de maan, is het nacht terwijl het hier dag is...en nog zijn er mensen die in een platte aarde willen geloven. Zucht.
  • Willy Scholaart

    5 jaar geleden
    en vierkant zou dat niet kunnen? hier in Belgie draait alles toch vierkant.
  • JAAK DOE

    5 jaar geleden
    Dimitri Mostrey die vlucht gaat over zuid afrika.. niet rechtstreeks bewijst dus niks..