Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Ouderschapsverlof blijft maar pieken: "Wie gaat die gaten opvullen?”

Almaar meer werknemers nemen ouderschapsverlof. In zes jaar tijd is het aantal maandelijkse uitkeringen met 28% gestegen. Vorig jaar koos ruim twee derde van alle aanvragers ervoor om tijdelijk vier vijfde te werken.

179 reacties

  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Ik mocht de dag na de bevalling om 12:00 uur de kazerne in Lüdenscheid verlaten en moest om 24:00 uur terug zijn. Intussen moest alles (aangifte, ...) geregeld zijn.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Het wordt hoogtijd dat ze dit verbieden want wat deden onze ouders vroeger. Kiezen, ofwel voor de kids zorgen ofwel meer geld hebben en geen kids ! Wij moeten maar blijven betalen voor degene die kinderen willen maar ook het geld dat ze ervan extra krijgen.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Het wordt Hoogtijd om Kinderen Hebben niet langer langs alle kanten te subsidiëren , het is genoeg geweest !! Ze krijgen al meer Netto loon , minder belastingen , Kinder geld , hebben recht op sociale leningen , en dan het ouderschaps verlof ? Wie kinderen wil moet het zelf maar bekostigen , Trouwens men zou ze beter een Milieu heffing laten Betalen omdat er Nu al te veel Mensen op de planeet zijn !!
  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Nu vangen nog vele familie en grootouders (klein)kinderen op . Allen die van deze regering langer moeten gaan werken ,gaan dat niet meer kunnen . Dit wordt nog een groter probleem bv. je kind is ziek mag niet na de kres .Werkgever ook niet tevreden als je weer een dag niet langs komt.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Ze hebben zelf gekozen voor kinderen dan moeten ze er ook financieel voor opdraaien en niet heel België!!! Welke politici durft dit aan om deze regelingen voor elkaar te krijgen - stoppen of halveren van kindergeld!