De Nete
Volledig scherm
De Nete

Hoe ziet Vlaamse natuur er in 2050 uit?

Het Vlaams Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) voorspelt in een nieuw rapport hoe Vlaanderen er in 2050 zal uitzien aan de hand vier mogelijke scenario’s. Het hoofdthema is een groene infrastructuur die de achteruitgang van de biodiversiteit moet stoppen, en misschien zelfs kan terugdraaien.

14 reacties

  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de natuur best af is als zelfverklaarde slimme gasten er gewoon met hun fikken van af blijven. En mensen op elkaar proppen in megasteden is geen goed idee, dichter op elkaar zorgt voor meer stress.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Welke natuur ? Want gezien alles wat er gebeurd en de komende 31 jaar ons te wachten staat is totaal niet rooskleuring. Wetenschappelijke rapporten duiden overduidelijk richting water en hongernood, verdwijnen van meer dan de helft van de biodiversiteit en een onomkeerbaar proces richting uitroeiing van mens en dier. Straffer, men stelt dat dit nu al een aantal jaar bezig is en de snelheid enkel gaat toenemen met de klimaatveranderingen erbovenop. maw het is al 5 na 12, niet 5 voor 12.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Hoe wil je in godsnaam de toekomst van de natuur voorspellen! Of wanen zich alle politici nu tot helzieners ? Zo ja, dan zullen ze dit te weten komen na de volgende verkiezingen hoe slecht ze het deden de voorbije jaren voor de bevolking. Men wil altijd de kleine man de fout geven voor de natuur, doch de echte grote vervuilers durft men niet aan te pakken! Ban gewoon al alle plasticverpakkingen en verplicht containerparken die te recycleren!
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Wat wil dat instituut nu bereiken? Het klinkt zoals men in de jaren vijftig-zestig de wereld in het jaar 2000 voorspelde. Weinig ervan is uitgekomen. Men kan dus nu onmogelijk vooropstellen, hoe de natuur er in 2050 bij zal liggen. Het enige zinvolle is ervoor te streven, dat nu reeds alles gedaan wordt om een natuurlandschap te bekomen, dat aan alle vereisten van de samenleving voldoet.
  • Johnny De Graeve

    5 jaar geleden
    De helderziende maatschappij en maar bomen kappen ,mooi voorruitzicht .