Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Helft Vlaamse erfenissen lager dan 132.000 euro

De helft van de erfenissen in Vlaanderen is kleiner dan 132.000 euro, en zo'n zeventig procent blijft onder de drempel van 216.000 euro steken. Slechts tien procent van de overleden Vlamingen liet meer dan 450.000 euro na. Dat blijkt uit cijfers voor 2017 van de Vlaamse belastingdienst, waarover De Standaard bericht. 

15 reacties

  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    De rusthuizen, klinieken, dokters, tandartsen en voor een groot gedeelte ook de gulzige overheid, zullen er wel voor zorgen dat de gewone burger niet veel meer achterlaat voor erfgerechtigden. Slimme costructies om erfrechten te omzeilen is enkel weggelegd voor miljardairs, politici, koningshuizen, profsporters...
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Over multimiljardair erfenissen, ondergebracht in allerlei spitstechnologische constructies wordt niet gesproken. Ah nee, net dat zijn de vriendjes van de politici en de politici zelf. Moesten zij een even hoog percentage aan belastingen en erfrechten betalen als wij, de domme belastingbetalende slaafjes, belgie zou het meest welvarende land van europa zijn.
  • Chris Hom

    5 jaar geleden
    Een groot percentage van 80+-sers wilt hun centen tot aan hun laatste dag houden met alle gevolgen van dien natuurlijk aangaande het betalen van hoge erfbelasting. Nochtans een goede regeling kan veel verkwisting aan vadertje staat voorkomen, maar "zich ontkleden zolang ze leven", doen ze liever niet.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Je huis kan ook al verkocht zijn om de hoge rekeningen te betalen als je niet anders kan dan naar een verzorgingstehuis gaan.
  • Paul Winters

    5 jaar geleden
    Mijn schoonvader is vorig jaar overleden, zijn vrouw en twee kinderen moesten in totale met als 10000€ betalen aan successie rechten voor een stukje grond te erven