Personeel staakt tegen vakbond

Meestal is het de vakbond die oproept om te staken maar in de regio Kempen is het voor een keer het personeel dat oproept om het werk neer te leggen uit protest tegen de vakbond. Werknemers zijn boos over het personeelsbeleid bij het ACV.

blg

De personeelsleden van de tien dienstencentra van de christelijke vakbond ACV in de regio Kempen hebben maandag het werk neergelegd, uit onvrede met het personeelsbeleid. De directe aanleiding voor de staking is de overplaatsing van een collega tussen twee kantoren, waarover geen enkel overleg geweest zou zijn.

Het personeel van de dienstencentra in Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout, Westerlo en Zandhoven legde maandag het werk neer. De kantoren in Kalmthout, Heist-op-den-Berg, Geel en Beerse zijn maandag altijd gesloten, maar het personeel daar zou de actie ook steunen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Er is een conflict tussen de directie en de dienstverleners over het gevoerde personeelsbeleid”, bevestigt communicatieverantwoordelijke Pieter Holsters van ACV Antwerpen. “Op zo’n momenten is een vakbond ook gewoon een bedrijf waar werknemers het oneens kunnen zijn over het beleid.”

Maandagnamiddag is er een onderhandeling aan de gang tussen de directie en het personeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen