© Joren De Weerdt

Kok van Herentals hotelrestaurant vindt buitenlandse slang in keuken

Hotel De Zalm in Herentals wordt steeds exotischer. Maandagavond schrok de kok van het hotelrestaurant zich een bult toen hij in zijn keuken, onder een groentebak, een slang aantrof. De patron van de zaak, Frank Rastelli, wist het beest te vangen. Het dier is naar een opvangcentrum gebracht. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Marc HELSEN

Paniek in de hotelkeuken van Hotel De Zalm maandagavond. Kok Vincent – die een heilige schrik voor slangen heeft – stond plots oog in oog met een kleine, 40 centimeter lange, veelkleurige slang, die onder een lege groentebak van de veiling verscholen zat.

Schepspaan

Hotelbaas Frank Rastelli, van geen kleintje vervaard, rukte uit om het beest te vangen. “Dat gebeurde met een schepspaan van de frietketel”, preciseert de slangenvanger. “Ik heb ze daarmee in een diepe emmer geschept.”

In plaats van de slang klaar te maken en als exotisch gerecht te serveren, belden de manschappen van De Zalm naar de plaatselijke deskundige, Eric Vervoort, alias De Witte, gemeenteraadslid, natuurgids en dierenliefhebber tout court.

© Joren De Weerdt

Aldus verenigd in de kelderkeuken stelde de ploeg van De Zalm vast dat de slang ‘niet inheems’ was. “Ik denk dat het een Amerikaanse slang is”, stelt De Witte. “Wellicht een milk snake, niet te verwarren met een milkshake.”

De dierenvrienden brachten het dier dinsdag naar het Vogelopvangcentrum in Herenthout, waar ze het in reptielen en amfibieën gespecialiseerde centrum in Opglabbeek contacteerden. De slang verhuisde naar daar. “Ze zullen er opzoeken welke soort het precies is”, besluit De Witte zijn goede daad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer