EU-buitenlandchef Federica Mogherini.
Volledig scherm
EU-buitenlandchef Federica Mogherini. © EPA

Nieuwe EU-sancties tegen Rusland in de maak

BuitenlandDe Europese Unie komt met nieuwe sancties tegen Rusland als antwoord op de recente escalatie van het Russisch-Oekraïense conflict. Volgens EU-buitenlandchef Federica Mogherini hebben de EU-ministers daar maandag politieke overeenstemming over bereikt.

9 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Sancties, enkel voor landen met olievoorraden gestuurd daar VS
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Daarom verafschuw ik de EU. De staatsgreep in Kiev, de huidige corruptie en misdaden tegen de bevolking in Oekraïne waarvan de helft van de bevolking Russisch is, medewerking aan steeds sterkere militaire dreiging tegenover Rusland, in plaats van loyaal met respect samen te werken voor alle burgers. Dit bewijst dat de EU bonzen trekpoppen zijn in functie van een kleine groep met grote belangen.
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    De EU zou beter sancties tegen Amerika afkondigen en de vriendschapsbanden met Rusland versterken. Rusland ligt trouwens ook met een klein deeltje in Europa.
  • Peter Lejon

    5 jaar geleden
    Het is omdat de vorige sancties zo goed geholpen hebben zeker? Onze perenboeren zijn failliet maar Poetin zit nog altijd in de Krim.
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Ze zijn weer vanalles aan het oprakelen laat die ginder gewoon eens hun plan trekken. Als wij in de EU altijd Rusland viseren gaan die vandaag of morgen wel eens harder terugslaan dan dat we ons ooit hadden kunnen voorstellen. We kunnen nog niet eens immigranten stoppen aan de grens, wat gaat dat zijn als het rode leger daar ineens staat!